2016-04-08

Företagsbesök vid Centurio Solutions, Viared

Hej!
Tisdagen den 5 april 2016 var vi 14 medlemmar från Veteranklubben, som besökte Företaget Centurio Solutions i Viared. Vi välkomnades av Sofia i den vackra entrén. Sofia visade oss upp i huset till en föreläsningssal, som för tillfället var utrustad med arbetsplatser. Företaget växer och håller på att byggas ihop med en helt ny byggnad. Vi fick placera oss på stolarna och därefter kom företagets ägare Niklas Hedin,  som hälsade oss välkomna och informerade om företaget och om vad de arbetade med. Det var spännande att höra om utformningen av programvaror, där beställning från kunden via transport, kostnad och tidsåtgång för att varan skulle nå kunden i rätt tid. Det vill till att logistiken fungerar. De arbetar globalt och har kontor i flera länder. Medarbetarna reser ut till de olika länderna och länderna sänder sina medarbetare till Sverige. Huvudkontoret är i Viared, Borås.

Arbetsplatsen är i öppet kontorslandskap. Miljön är viktig när det gäller ljus, ljud och luft (ventilation hördes ej).  Chefen sitter i samma kontorslandskap, som medarbetarna. Det finns ingen stängd dörr.
Möjlighet finns att arbeta i mindre rum i olika storlek om man skulle behöva arbeta ostört i gruppen eller enskilt.

Företaget har vunnit många utmärkelser, när det gäller arbetsmiljö , bästa arbetsplats bästa chef osv. Dessa dokument på utmärkelser fanns väl representerade på en vägg på väg in i personalrummet.

Runt om i företaget fanns välkända figurer från Star Wars (byggda av byggsatser).

Ett väl utrustat gym för medarbetarna fanns också. Det var ok att koppla av med ett gympass. Alla medarbetare har ett ansvar att arbetet skall bli gjort.

Vi avslutade detta intressanta besök med att bli bjudna på kaffe och bulle högst upp i huset tillsammans med Niklas Hedin och Sofia.

A. LönnängInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.