2016-05-28

Kinnekulleresan

Hej!

Den 24 Maj 2016 kl. 08.00 startade resan från Högskolan i Borås mot Kinnekulle. Ett stopp gjordes vid Fristad Station för att hämta upp resten av gruppen (34 personer + chaufför).

Resan gick genom ett försommarvackert Västergötland via Vårgårda och Götene innan vi kom till Kinnekulle. Soligt och lagom varmt.

Efter c:a 2 timmar var vi framme vid Österplana kyrka för fika och promenad på Österplana hed med mängder av olika blommor, bl.a. orkidéen S:t Pers nycklar, Jungfrulin, Kattfot, Midsommarblomster, Gullvivor, Kalknarv, Skogsviol, Daggkåpa m.fl.

Efter att vi vandrat runt där ett tag for vi vidare på en liten smal byväg till Österplana vallar där orkidéen Adam och Eva växte tillsammans men många andra växter.

Därefter begav vi oss till Forshems Gästgiveri, Sveriges äldsta (452 år), där vi åt en god lunch.
Förrätt: Ramslökssoppa
Huvudrätt: Varmrökt lax, färsk potatis, gröna ärtor, Mussolinisås, sallad, bröd, smör och dryck.
Dessert: Kaffe och kladdkaka med vispgrädde.

Efter att några gjorde ett litet besök i Forshems kyrka for vi vidare via Hällekis till Munkängarnas naturreservat med mängder av Ramslök.

Vår andra fikapaus gjordes här med en underbar utsikt över Vänern från platsen där det gamla turisthotellet legat.

Klockan hade nu närmat sig 16-tiden och det var dags att bege oss hemåt. Färden gick via Medelplana kyrka och Österplana kyrka ner mot Götene och sedan E 20 mot Vårgårda och sedan mot Fristad och Borås.

Först när vi var på väg hem kom regnet, men det slutade strax innan Fristad. Det innebar att vi inte fick en droppe regn på hela resan.

Sammanfattningsvis hade vi en helt fantastisk dag med Ola som guide. De som var duktiga på fåglar hade identifierat 43 olika fåglar, en del synliga andra med sitt läte.

Tack Ola Högberg för en fantastisk guidning med många nya lärdommar.

Vill även påminna om Årsmötet den 9 Juni kl. 11.30 i D 209, Rektor kommer kl.12.00 och därefter blir det lunch i Gröna Matsalen. Till dett behöver vi få in anmälan senast den 2 juni.

Med vänliga Hälsningar Veteranklubbens Styrelse
genom Aulikki "Kikki" Lönnäng

PS. Här skulle jag fått in lite bilder från Kinnekulleresan, men tyvärr jag misslyckades. DS

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.