2017-05-24

Inbjudan till vårlunch och årsmöte

Till alla Veteranklubbsmedlemmar!

1. Inbjudan till vårlunch och årsmöte

Efter en fantastisk vårutflykt är det nu dags för nästa aktivitet:
Våravslutning den 7 juni 2017 kl. 11.30 i C203 

Då är det nämligen
årsmöte, 
rektors information om vad som hänt sedan sist och vad som kommer att hända framöver (t.ex om polisutbildning) samt
sommarlunch Gröna Matsalen.

Subventionerad kostnad är 50:- kr per medlem, vilken betalas i anslutning till lunchen.

Anmälan
 till våravslutningen behövs senast den 30 maj till Aulikki via email: aulikkilonnang@gmail.com eller mobil: 0704 94 70 11.

2. Rapport från vårutflykten

Den 18 maj 2017 ägde vår Vårutflykt rum. En skara på 20 personer bestående av medlemmar och anhöriga startade i Borås 07.45 i ett fantastiskt vårväder.

Första stoppet gjordes vid Husqvarna Museum, där vi togs emot av en guide, som berättade intressant om Husqvarnas flerhundraåriga historia & produktsortiment. Efter detta fick vi själva gå runt i de 2400 kvm stora museet och ta del av hur tillverkningen har gått till från 1620 till dagens produkter. Det fanns många produkter att känna igen från vår barndom och fram till idag. Efter besöket gick vi ut i parken strax utanför, där vi packade upp våra ”kaffekorgar” för att fika innan vi steg på bussen igen för nästa etapp.

Nästa stopp var Gränna och nu har det blivit sommar, varmt och skönt. Här fanns det tid för egna aktiviteter, promenader, besök i kyrkan, shopping, polkagristillverkning, glass, m.m. innan vi skulle gå ombord på bussen ner till färjan över till Visingsö.

Väl över på Visingsö efter en härlig båttur var det dags för en god lunch på Restaurang Solbacken inte långt från färjeläget. Efter lunchen väntade en guide på oss i bussen. Hon berättade mycket intressant om Visingsö och guidade oss genom små vägar genom ekskogar, gravfält och många intressanta platser, som många av oss inte hade sett. Vi var ända nere vid öns södra spets och nästan ända uppe i norr. 

Visingsö är Vätterns största ö och är 14 km lång och en största bredd på 3 km. Ön har varit bebodd sedan lång tid och under 1100- och 1200-talet var Visingsö kungamaktens ö. På den södra udden uppfördes då Sveriges första kungaborg, Näs. Magnus Ladulås var en av de många kungarna som residerat där. Vår guide berättade väldigt mycket mer, som jag inte kan återge här. Innan färjan skulle avgå fanns det lite tid över för egna strövtåg i närheten. Några av oss gjorde en närmare granskning av Visingsborg, ruinen i närheten av färjeläget.

Åter igen ombord på bussen och överfärd med färjan till Gränna. Nu gjorde vi en liten avstickare i Röttle by belägen söder om Gränna nere vid Vätterns strand. En idyll, med bl.a. kvarnbyggnader från 1200-talet. Här var det ”bussfika” innan vi anträdde resan hem till Borås, dit vi anlände strax efter 19 efter en fantastisk dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.