2017-11-01

Anteckningar från klubbens möte med Jörgen Tholin 27 oktober

Det var roligt att lyssna till Jörgen Tholins ofta humoristiska berättelse om vad som hänt honom, sedan han lämnade Högskolan i Borås 2009, tyckte vi från Veteranklubben, som var på plats.

Mellan 2009 – 2012 var Jörgen rektor på Högskolan Gotland och insåg ganska snart att trots stor entusiasm och nybörjaranda bland dem aom arbetade där, hade HG inte stor chans att överleva konkurrensen. 

Man hade låg genomströmning av studenter, med i hög grad distansutbildning , många fristående- och Liberal Arts kurser, som inte nödvändigtvis alltid ledde till avslutade studier. HG närmade sig allt mer en avslutning som fristående högskola och ligger nu som Campus Gotland under Uppsala Universitet. Detta var en bedrift i sig, eftersom UU har varit självständigt, sedan det grundades  1477.

Efter tre års arbete med att göra sig själv arbetslös fick Jörgen, som universitetsdirektör vid Göteborgs Universitet, regeringens uppdrag att göra en statlig utredning kring det nuvarande tillträdessystemet till högskolan samt att arbeta med kvalitetsarbete och besparingar.

Våren 2017 var det så dags att sluta cirkeln och återvända till Högskolan i Borås, där just nu ansökan om polisutbildning, som en uppdragsutbildning, som blir en del av HB står i fokus. HB:s ansökan är i stort färdig och lämnas in redan 2017-11-07.

Det blir mycket spännande att få höra fortsättningen…!
Ingela Högberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.